Praktische informatie

Locatie:

Gastouderopvang Tuto is gevestigd in mijn woning, gelegen in een groene wijk (de Bunders) en dichtbij een klein winkelcentrum. Ik beschik over een aparte slaapkamer, om kinderen een plekje te geven waar ze tot rust kunnen komen.
In mijn afgesloten tuin zijn tal van speelmogelijkheden en kunnen kinderen veilig buiten spelen. Ik bied opvang van maandag tot en met donderdag van 7.30 uur tot 18.00 uur. Buiten deze tijden kan in overleg; eventueel ook in de avonden en het weekend. Je kunt altijd informeren of ik beschikbaar ben op jullie gewenste opvangdagen en ben altijd bereid om mee te denken in jullie wensen en vragen. Iedereen is welkom om na afspraak een kijkje te komen nemen in mijn opvang.

Tarieven: 

Het uurtarief voor 2021 van Gastouderopvang Tuto is €6,25 per uur/per kind tussen 7.30 uur en 18.00 uur als de koppeling via Gastouderbureau ViaViela of Gastouderbureau het Liefbeestje loopt. Het uurtarief voor 2021 van Gastouderopvang Tuto is €6,45 per uur/per kind tussen 7.30 uur en 18.00 uur als de koppeling via Gastouderbureau Toppie loopt. Buiten deze tijden en in het weekend hanteer ik een ander uurtarief namelijk € 8,00 per uur/per kind.
Het bedrag is inclusief vers fruit, lunch, wat lekkers, drinken, billendoekjes, billencrème en knutselmateriaal.
Het bedrag is exclusief luiers, dieetvoeding, flesvoeding en potjes en andere speciale producten.

Wat zelf mee te nemen naar Gastouderopvang Tuto?

De volgende materialen dien je zelf mee te nemen naar Gastouderopvang Tuto:
* Voedingsfles met speen en voldoende losse melkpoeder (in doseertoren) of borstvoeding. Altijd een extra voeding i.v.m. ongelukjes die kunnen gebeuren.
* Extra setje kleding. Graag rekening houden met het seizoen.
* Knuffel, speen en slaapzak.
* Voldoende luiers om de dag door te komen.
Er is ook de mogelijkheid om een setje kleding, luiers, slaapzak en speen bij mij in een lade te leggen die ik voor jullie kind gereserveerd heb.

Aanwezig bij Gastouderopvang Tuto:
* Slabbetjes, spuugdoekjes, washandjes en handdoeken
* Beddengoed
* Drinkbekers
* Billendoekjes en zinkzalf/sudocrème
* Eten en drinken; sap, ranja, halfvolle melk, brood, broodbeleg, fruit en tussendoortjes
* Zonnebrandcrème

Hoe gaat het in zijn werk?
Mocht je interesse hebben om jullie kindje bij mij in de opvang te plaatsen dan kunnen we een kennismakingsgesprek plannen. Hierin bespreken we de praktische zaken, maar ook of er specifieke wensen zijn en wat ik hierin kan betekenen.
De aanmelding loopt altijd via een gastouderbureau. Ik ben aangesloten bij Gastouderbureau ViaViela, Gastouderbureau het Liefbeestje en Gastouderbureau Toppie. Ik geef door aan een van deze bureaus dat jullie je kind(eren) bij mij willen plaatsen en zij nemen in overleg met mij vervolgens contact met jullie op.
Het kan natuurlijk zijn dat jullie via een van deze bureaus bij mij terecht zijn gekomen, in dat geval is het contact met het gastouderbureau er al en hoor je via hun de stappen die er ondernomen worden.

Gastouderbureau ViaViela en Gastouderbureau het Liefbeestje en Gastouderbureau Toppie

Gastouderopvang Tuto is aangesloten bij deze gastouderbureaus. Deze gastouderbureaus bemiddelen tussen de gastouder en de ouder.  Alleen als de gastouder en ouder gebruik hebben gemaakt van de diensten van een gastouderbureau mag het volgens de Wet Kinderopvang “gastouderopvang” heten.
Gastouderbureaus en gastouders die voldoen aan de kwaliteitseisen worden opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP)
Het gastouderbureau is er verantwoordelijk voor dat bij alle gastouders een goede opvangomgeving voor de kinderen ontstaat en blijft bestaan. Gastouderopvang Tuto handelt in overeenstemming met het pedagogisch beleid van Gastouderbureau ViaViela, Gastouderbureau het Liefbeestje en Gastouderbureau Toppie.

Veiligheid/ hygiëne en gezondheid

Inspectierapport GGDHVB

Veiligheid

Gastouderopvang Tuto voldoet aan de wettelijke gestelde hoge kwaliteitseisen door het volgen van de voorschriften. Gastouderbureau ViaViela,  Gastouderbureau het Liefbeestje en Gastouderbureau Toppie voeren jaarlijks een risico- inventarisatie (RI&E) uit waarin veiligheid een belangrijk onderwerp is.
Daarnaast ben ik in bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), evenals mijn man en andere structureel aanwezige personen vanaf 18 jaar. Ook heb ik een recent certificaat Kinder-EHBO.

Hygiëne en gezondheid

Mijn woning en omgeving wordt schoon en hygiënisch gehouden. Zo zorg ik ervoor dat de ruimtes geventileerd worden, ik hou de vloer schoon, het toilet wordt dagelijks gereinigd en speelgoed wordt regelmatig grondig schoongemaakt. Er is gezond eten aanwezig dat hygiënisch wordt bewaard en bereid. Daarnaast zorg ik ervoor dat de kinderen voldoende beweging krijgen en dat we regelmatig een frisse neus kunnen halen.
Ik beschik over de juiste verplichte middelen en vaardigheden om over de gezondheid van jullie kindje te waken.